مروری بر محتوا، چرایی و چگونگی تهیه فیلمی کوتاه و مستند از مشهد در دوران جنگ جهانی دوم | اسرار ورود کنسول انگلیس به حرم امام‌رضا(ع) مشکل تعیین درصد جانبازی همچنان پابرجاست | بهبود بیمه جانبازان با اختصاص ۲۴ همت اعتبار پیشنهاد آیت‌الله کعبی درمقابل جایزه صلح نوبل آغاز پیش ثبت‌نام حج تمتع ۱۴۰۵ از ۲۰ مهر راهکارهای شرع برای غلبه بر وسواس در طهارت و نماز زیارت حضرت معصومه(س) سبب تقویت باورهای وجودی انسان می‌شود لزوم بهره‌برداری از ظرفیت گردشگری مذهبی و زیارتی تربیت بانوان مبلغ اربعین با تأکید بر زبان‌آموزی انگلیسی و عربی شناسایی پیکر شهید محمدهاشم سلطانی از فرماندهان دوران دفاع مقدس توانمندسازی ائمه جماعات مساجد مشهد در حوزه تربیتی کودکان و نوجوانان زمزمه‌ای میان خاک و نور به‌سوی بهترین کار بشتابید از الگوی والدین تا جادوی همسالان | چگونه از سنین پایین بچه‌ها را با نماز رفیق کنیم؟ لزوم تداوم ارتباط معتکفین با مسجد آغاز اعزام دانشجویان به سفر عمره از ۲۵ آبان‌ماه | اعزام بدون قرعه‌کشی زوج‌های دانشجو در خراسان رضوی تأکید قرائتی بر اجرای سند بنیادین آموزش و پرورش بیش از ۳۰ درصد جمعیت جهان تا سال ۲۰۶۰ مسلمان خواهند شد برکت دعای امام؛ داستان حماد بن عیسی قفل غفلت را بشکنیم | در هیاهوی زندگی، از یاد امام زمانمان غافل نشویم شهادت پاسدار تیپ ۱۲ قائم (عج) سمنان حین ماموریت رزمی + عکس (۱۶ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

لزوم حفاظت از آستان قدس رضوی به عنوان دارایی معنوی کشور 

  • کد خبر: ۱۹۷۴۷۵
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۷
لزوم حفاظت از آستان قدس رضوی به عنوان دارایی معنوی کشور 
رئیس سازمان بحران و پدافند غیرعامل کشور گفت: دارایی‌های کشور در ۵ حوزه فیزیکی، سایبری، انسانی، معنوی و ترکیبی دسته‌بندی می‌شود و آستان قدس رضوی در شمار دارایی‌های معنوی کشور محسوب می‌رود.
رضا نوایی
خبرنگار رضا نوایی

به گزارش شهرآرانیوز، سردار دکتر غلامرضا جلالی فراهانی، صبح امروز چهارشنبه ۸ آذر ماه در سومین همایش تخصصی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل که با حضور قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی و جمعی از مسئولان کشوری و لشکری در سالن همایش‌ها و نمایشگاه‌های آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: نگاه مردم به آستان‌های مقدس همچون نگاه به ملجا و پناهگاه است از همین رو آستان‌های مقدس در حوزه دفاع از اسلام نقش ارزشمندی ایفا می‌کنند و دشمنان نیز به همین دلیل همواره در پی آسیب رساندن به این اماکن هستند.

وی اضافه کرد: آستان‌های مقدس به دلیل ایفای نقش در حوزه معنوی جامعه و علاقه‌مندی شدید مردم به آن‌ها همواره مورد تهدید هستند لذا حفاظت از این دارایی‌ها لازم و ضروری است.

رئیس سازمان بحران و پدافند غیرعامل کشور، این تهدیدات را علاوه بر حوزه فیزیکی ساختمان و ابنیه‌های موجود در حرم‌های مطهر، در حوزه امنیت زائران و خدماتی که به آنان ارائه می‌شود ذکر کرد و گفت: صیانت، حفاظت و مراقبت از جان مردم اصلی‌ترین هدف ماست.

به گفته سردار جلالی اولین تهدید تروریستی علیه حرم هاست و الگو‌های دیگر حمله سایبری از جنس زیرساختی، شناختی، تهدید زیستی و بیولوژیکی همچون تجربه کروناست از همین رو یک سری تکالیف زیستی بر ما مترتب است.

وی خاطر نشان کرد: در حوزه پدافند غیر عامل دو دسته اقدام زیر ساختی و عملیاتی داریم، برای حوزه زیر ساختی سندی را تصویب کردیم و در این سند با تیمی ۷ نفره از عالی‌ترین مراجع تصمیم گیری کشور، اقدامات پیشگیرانه و تهدیدات نوین و جدید به موارد گذشته افزوده و مقرر شد در کنار عملیات زیرساختی، اقدامات عملیاتی نیز انجام شود.

تدوین سند راهبردی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل

مدیر بحران و پدافند غیرعامل آستان قدس رضوی نیز در این مراسم با اشاره بر اینکه حدود ۳ سال از شکل‌گیری نهاد مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در آستان قدس رضوی می‌گذرد، افزود: در راستای ترسیم نقشه راه برای انجام اقدامات خود در این مدیریت، در نخستین گام سند راهبردی و چارچوب نهادی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل این آستان مقدس با محوریت سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری، سیاست‌های کلان آستان قدس رضوی و قوانین بالادستی موجود در این مجموعه تدوین شد.

قاسمی زهان با اشاره بر اینکه این سند دارای ۶ هدف کلان، ۲۰ راهبرد و ۸۲ برنامه است، ادامه داد: همچنین در این سند ۷ کارگروه پیش‌بینی شده است که به طور تخصصی هر کدام بتوانند اسناد تخصصی و نظام‌نامه عملیاتی و اجرایی را تدوین کنند که کارگروه پدافند بهداشت، درمان و تهدیدات نوین آستان قدس رضوی، از جمله این کارگروه‌ها است.

وی گفت: چشم‌انداز سند راهبردی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل آستان قدس رضوی در افق پنج‌ساله (از ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۵)، برخورداری از نظام؛ مدیریت توانمند، یکپارچه، هوشمند، حفاظت و صیانت از مردم، زائران، مراکز، اماکن و تأسیسات مصون و تاب‌آور در مواجهه با انواع مخاطرات و تهدیدات است.

وی بیان کرد: بی‌تردید ما برای رسیدن به این افق تعریف شده نیاز به همراهی با دستگاه‌ها داریم، بدین منظور تفاهم‌نامه‌هایی با دستگاه‌های کشوری و استانی همچون جمعیت هلال احمر کشور، سازمان مدیریت بحران کشور، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و… منعقد شده است.

مدیر بحران و پدافند غیرعامل آستان قدس رضوی در ادامه به راهکار‌های پیشنهادی و مداخلات موثر مدیریتی اشاره کرد و لزوم تهیه و پیاده‌سازی اسناد تخصصی و نظام‌نامه‌های عملیاتی مدیریت بحران و پدافند غیر عامل، تامین ماشین آلات و تجهیزات پیشگیری، رصد، پایش، هشدار و پاسخ به تهدیدات و مخاطرات احتمالی، توسعه و تجهیز مرکز فرماندهی و کنترل مدیرت بحران و پدافند غیر عامل و... را برخی از آن‌ها نام برد.

شایان ذکر است، در پایان این مراسم از مجموعه‌های برتر برگزیدگان مدیریت بحران و پدافند غیر عامل آستان قدس رضوی تجلیل به عمل آمد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->